• Historiek (vanaf 1950)

  Transport Nagels werd gesticht in de naoorlogse jaren door Georges Nagels. Van nationaal veevervoer en het vervoer van personenwagens naar Tsjecho-Slowakije, met tussendoor de zuivelgroothandel, bekwaamde hij zich sinds de jaren ’50 in het vervoer van petroleumproducten. Al snel werd echter overgeschakeld naar het vervoer van chemische producten. Georges Nagels was dan ook één van de eersten gespecialiseerd in de ADR-wetgeving, in die mate dat zelfs het

  Ministerie van verkeer op hem beroep deed om wegwijs te geraken in het doolhof van technische uitrustingen.

  In de jaren zeventig stapte Georges Nagels met zijn ganse vloot in de multinational CONTIBEL (de Antwerpse gasmaatschappij), waar hij een directiepositie bekleedde.

 • Familiebedrijf (sinds 1979)

  In het jaar 1979 startte hij samen met zijn zoon Bob opnieuw een eigen transportonderneming. Zijn jarenlange ervaring en uitstekende contacten met gerenommeerde chemiereuzen stelden hem in de mogelijkheid om met nieuw materiaal een verzorgde en betrouwbare dienstverlening aan de klanten te verzekeren. In 1985 verhuisde het steeds groeiende bedrijf naar Merksem bij Antwerpen. Een eigen werkplaats werd ingericht, de kantoren werden omgebouwd en de parkeerruimte

  voor de tankwagenvloot werd stelselmatig uitgebouwd.

  Het bedrijf werd omgevormd tot een naamloze vennootschap (nv) en bleef steeds een 100% Belgisch familiebedrijf als één van de weinigen in deze sector. In 1991 overlijdt Georges Nagels. Zijn zoon, Bob Nagels treedt in zijn voetsporen als zaakvoerder. Niettegenstaande de heersende crisis breidt hij Transport Nagels verder uit, met de nodige ondersteuning van zijn drie zussen Christel, Frieda en Ann Nagels.

 • Naar de Antwerpse haven (juli 2017)

  Na een lange en zware zoektocht, werd een nieuw hoofdstuk gestart in de geschiedenis van het bedrijf. In de zomer van 2017 is Transport Nagels namelijk verhuisd naar een nieuwe locatie in de Antwerpse haven. Op een vrij stuk grond in ‘de Luithagen’ werden nieuwe kantoren opgetrokken alsook een ruime werkplaats voorzien van state of the art uitrusting. Eveneens werd een parking aangelegd die voldoet aan alle hoogste milieu- en veiligheidsvereisten.

  Vanuit deze centrale locatie, en met behulp van een gemotiveerd team van bedienden, chauffeurs en onderaannemers, kan er verder getimmerd worden aan de toekomst van deze familiale onderneming.